Se răspândește mirosul de la mașina de spălat? Iată cum îl puteți combate

Ați observat în ultima vreme un miros ciudat care iese din mașina voastră de spălat? Mulți dintre noi s-au confruntat de multe ori cu această problemă. Vestea bună, însă, este că există câțiva pași simpli pe care îi puteți face pentru ca mașina voastră de spălat să miroasă din nou a proaspăt.

 

În acest articol, vom vorbi despre ce cauzează mirosul din mașina de spălat, vom vedea cum să eliminăm mirosul și vă vom arăta sfaturi despre cum puteți să-l preveniți cu pașii potriviți.

spălare în mașina de spălat

 

De ce mașina de spălat începe să miroasă?

 

 • Murdărie uscată și depuneri

Unul dintre cei mai comuni vinovați pentru mirosurile neplăcute de la mașina de spălat este acumularea de reziduuri de detergent și de balsam de rufe. Unele produse de acest tip conțin parfumuri și substanțe chimice care pot rămâne blocate în garnituri sau furtunuri, iar acestea pot începe să miroasă după un timp.

 

 • Bacterii și mucegai

Un alt vinovat sunt bacteriile și mucegaiul. Dacă lăsați hainele umede în mașina de spălat prea mult timp după terminarea ciclului de spălare, creați terenul perfect de reproducere pentru microbii care provoacă mirosuri.

 

De aceea, scoateți întotdeauna hainele din mașina de spălat imediat după terminarea ciclului și lăsați ușa deschisă pentru a permite aerului să circule.

 

 • Un articol de îmbrăcăminte uitat

Din când în când, uităm un articol nevăzut, cum ar fi o șosetă, în mașina de spălat. Aceste articole devin apoi umede pentru o perioadă lungă de timp și devin, de asemenea, un teren de reproducere pentru microorganisme.

 

 • Timp de neutilizare mai lung

Dacă mașina de spălat nu este folosită pentru o perioadă lungă de timp, apa rămâne în furtunuri și rezervoare, ceea ce poate începe să miroasă. De fapt, o ușă închisă și un recipient de detergent neventilat creează condițiile ideale pentru formarea mucegaiului.

 

 

tamburul mașinii de spălat

 

 • Detergent nedizolvat sau de proastă calitate

Este posibil ca detergentul să nu se dizolve complet după programe scurte și să formeze o peliculă subțire pe suprafața tamburului, în care se înmulțesc bacteriile.

 

Cu toate acestea, detergentul de calitate slabă sau ieftin care nu se dizolvă bine sau care înfundă mașina de spălat poate fi, de asemenea, responsabil pentru miros.

 

Cum să eliminați mirosul din mașina de spălat?

Pentru a elimina mirosul provenit de la mașina de spălat, trebuie să efectuați o curățare în profunzime. Puteți găsi mijloace simple și accesibile pe care le puteți încerca imediat, chiar și în propria bucătărie.

 

 • În loc de detergent, turnați 2 căni de oțet alb în mașina de spălat și porniți mașina de spălat goală, fără rufe, la 90°C. Oțetul va dezinfecta mașina de spălat și va elimina eficient mirosurile. Când ciclul este finalizat, ștergeți garnitura ușii și lăsați ușa deschisă pentru a se usca complet.
 • Dacă și recipientul în care distribuiți detergentul miroase, folosiți bicarbonat de sodiu. Scoateți-l din mașina de spălat și clătiți-l bine cu apă caldă. Folosiți apoi un burete pentru a îndepărta toate depunerile și murdăria. În final, adăugați bicarbonat de sodiu și porniți mașina de spălat la 90 °C.
 • Garnitura de cauciuc a mașinii de spălat poate fi afectată de pete de mucegai de culoare închisă sau neagră. Pentru a le îndepărta, încercați să folosiți înălbitor concentrat sau un detergent special pentru mașini de spălat. Asigurați-vă că vă protejați mâinile cu mănuși de cauciuc și ochii cu ochelari de protecție atunci când lucrați pentru a preveni posibilele răniri sau iritații.
 • În ceea ce privește curățarea filtrului, citiți instrucțiunile. Fiecare mașină de spălat necesită o abordare individuală pentru curățarea acesteia, așa că este important să urmați instrucțiunile de curățare specifice modelului dvs. Vă recomandăm să curățați filtrul mașinii de spălat în mod regulat, la fiecare trei luni, pentru a asigura o funcționalitate optimă și o durată de viață mai lungă.

Preveniți mirosul mașinii de spălat cu măsuri preventive

Pentru a evita răspândirea mirosurilor de la mașina de spălat, concentrați-vă asupra măsurilor preventive. Acestea vor împiedica acumularea murdăriei și a bacteriilor în mașina de spălat, prevenind în mod eficient acumularea mirosului.

 

curățarea mașinii de spălat

 

 • Țineți ușa de la mașina de spălat deschisă

După fiecare utilizare, lăsați ușa mașinii de spălat și recipientul de detergent deschise pentru a le permite să se usuce bine.

 

 • Curățați filtrul și garnitura o dată pe lună

Cel puțin o dată pe lună, efectuați o curățare temeinică a interiorului mașinii de spălat, fără a uita de garniturile de cauciuc. Folosiți în acest scop o cârpă umedă înmuiată într-o soluție de oțet ușor diluat. Treceți cu atenție peste toate îmbinările și pliurile garniturii de etanșare pentru a îndepărta toată murdăria și reziduurile de apă. După acest proces, ștergeți bine garniturile cu o cârpă uscată. 

 

 • Reduceți umiditatea din baie

Umiditatea este un factor important în formarea mucegaiului și a bacteriilor. Așadar, asigurați-vă că aveți suficientă ventilație în baie. Dacă este necesar, folosiți un dezumidificator pentru a ajuta la menținerea umidității din baie la un nivel optim.

 

 • Din când în când, setați mașina de spălat la temperaturi mai ridicate

Pentru a elimina eficient bacteriile nu numai din interiorul mașinii de spălat, ci și din rufe, este important să folosiți în mod regulat programe de spălare cu temperaturi mai ridicate. Pe lângă spălarea obișnuită la 40 °C, vă recomandăm să spălați din când în când unele articole (cum ar fi lenjeria de pat sau prosoapele) la 90 °C.

 

 • Folosiți detergenți și balsamuri de rufe de calitate

Atunci când alegeți detergentul, este important să acordați prioritate detergenților de spălare și balsamurilor de rufe de înaltă calitate. Detergenții obișnuiți din magazine pot face uneori ca mașina de spălat să se înfunde mai repede și să miroasă mai rău.

 

De aceea, vă recomandăm să luați în considerare alternative, cum ar fi produsele Puella. Această marcă oferă detergent gel universal Puella, care se caracterizează prin eficiență și curățare ridicată


Iar dacă doriți să vă parfumați hainele, folosiți parfumul de rufe Puella, pe lângă detergentul gel de spălare, care completează perfect detergentul, nu poluează mașina de spălat și asigură un parfum frumos care rezistă mult timp pe hainele dumneavoastră.

 

mașina de spălat și rufe parfumate

Înapoi la cumpărături