Dezvăluim secretul parfumului de lungă durată al prosoapelor

 

Avem anumite lucruri pe care le folosim de mai multe ori pe parcursul zilei: ceașca de cafea preferată, telefonul, rujul sau portofelul. Dar, fără îndoială, unul dintre cele mai folosite lucruri sunt prosoapele. Le folosim pentru a ne șterge mâinile, fața și părul, sau ne înfășurăm în ele după un duș sau o baie. Întotdeauna ne simțim bine când prosopul este curat, moale și parfumat. Ne place să fim învăluiți într-un parfum proaspăt și de lungă durată de îndată ce intrăm în baie. Ce putem face pentru ca prosoapele noastre să rămână proaspete și parfumate zile întregi după spălare? În rândurile următoare, vă dezvăluim pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a obține acest lucru.

 

  Prosoape parfumate în baie

Spălare adecvată

De fiecare dată când cumpărați prosoape noi, spălați-le înainte de prima utilizare. Acest lucru va îndepărta praful și substanțele chimice care le-au fost adăugate în timpul fabricării pentru a le înmuia. 

Înainte de prima spălare, înmuiați prosoapele în apă rece timp de 24 de ore și adăugați puțin oțet. Oțetul va ajuta la fixarea culorilor, astfel încât acestea să nu se decoloreze în timpul spălării. 

Deoarece celulele moarte ale pielii, reziduurile de produse cosmetice și bacteriile se depun în fibrele prosoapelor atunci când vă ștergeți, este important să le spălați la 60 °C și să selectați un program special pentru bumbac. Nu umpleți prea mult tamburul mașinii de spălat, ca să aibă suficient spațiu pentru a fi spălate și clătite bine.

Vă recomandăm să spălați prosoapele separat de celelalte lenjerii de pat și să spălați separat prosoapele albe și colorate. Acest lucru va preveni colorarea prosoapelor albe și astfel nu devin gri după spălare. 

Nu uitați de dozarea corectă a detergentului. Folosiți detergentul sub formă de gel în locul detergentului praf și nu folosiți cantități excesive de detergent, deoarece este dificil de clătit, iar reziduurile se acumulează pe fibre.

Prosoapele din frotir trebuie să le stoarceți la 1.200 rpm și să le scoateți din mașina de spălat imediat ce se termină ciclul de spălare. 

Nu în ultimul rând, o mașină de spălat curată este foarte importantă pentru ca prosoapele și lenjeria de pat să miroasă proaspăt. Necesitatea de a vă curăța mașina de spălat depinde în principal de temperatura la care spălați. Dacă spălați în mare parte la 40 °C, trebuie să curățați mașina de spălat mai des. Temperaturile mai ridicate, pe de altă parte, elimină bacteriile. Ar trebui să curățați garnitura de cauciuc a ușii de orice reziduuri de detergent după fiecare spălare. Nu uitați să scoateți și să curățați bine dozatorul de detergent și de balsam de rufe cel puțin o dată pe lună. Acordați aceeași atenție și curățării filtrului. Cel mai bun mod de a curăța tamburul mașinii de spălat este să folosiți un detergent profesional pe care îl puteți cumpăra de la drogherie. Pur și simplu turnați-l în mașina de spălat și porniți-o la 60 °C sau 90 °C. Produsul de curățare va ajunge la toate piesele interne și în locuri greu accesibile în timpul ciclului de spălare și va elimina acumulările și calcarul. Se recomandă să curățați mașina de spălat în acest mod o dată la trei luni

 

Balsam de rufe? Mai bine nu!

Nu folosiți balsam de rufe atunci când spălați prosoapele. Acesta învelește fibrele de bumbac și formează un strat pe ele, ceea ce reduce capacitatea de absorbție a prosopului. Cu toate acestea, dacă doriți prosoape parfumate, apelați la parfumurile de rufe Puella, care reprezintă o alternativă excelentă și eficientă la balsamul de rufe. Parfumurile de rufe Puella sunt fabricate cu o proporție mare de uleiuri parfumate și, spre deosebire de balsamurile de rufe convenționale, nu înfundă mașina de spălat, sunt potrivite pentru toate tipurile de țesături, nu înfundă fibrele rufelor și nu afectează funcționalitatea rufelor. În plus, acestea oferă hainelor un parfum intens și persistent. Citiți recenziile clienților noștri sau comandați un set de mostre de probă și convingeți-vă singuri!

 

 Prosoape în tamburul mașinii de spălat

 

Uscare adecvată

Dacă este posibil, uscați prosoapele în aer liber, de preferință într-un loc semiumbrit. Uscați-le timp de câteva ore, ca toate fibrele să fie perfect uscate. Soarele și aerul proaspăt vor conferi prosoapelor un parfum natural. De fapt, dacă împăturiți și puneți prosoapele umede în dulap, acestea pot dezvolta un mucegai cu miros neplăcut, greu de îndepărtat. 

Dacă folosiți un uscător, alegeți o temperatură de uscare mică sau medie și scuturați bine prosoapele înainte de a le pune înăuntru. Dacă doriți ca prosoapele să fie moi, puteți folosi bile pentru uscător, pe care le puteți cumpăra din orice magazin specializat. Puteți reduce timpul de uscare cu până la 25% folosindu-le. 

Rețineți, de asemenea, că aroma conferită de parfumul de rufe Puella nu va dispărea nici după folosirea uscătorului

Agățați prosoapele pe un suport din baie după fiecare utilizare. Dacă este posibil după duș sau baie, lăsați prosoapele să se usuce, întinse sau împăturite în două pe calorifer sau pe un suport de uscare. Nu lăsați niciodată prosoapele folosite aruncate în baie. Acestea vor rămâne umede, ceea ce favorizează dezvoltarea diverselor bacterii și mucegaiuri care pot irita pielea. 

Nu uitați să aerisiți în mod regulat și baia în sine. Într-un mediu umed, prosoapele își vor pierde rapid parfumul și vor căpăta un miros de mucegai. 

 

Prosoape și cârlige pe sfoară

 

 

Călcare 

Pe de o parte, călcatul este dezinfectant, deoarece îndepărtează bacteriile din rufe, dar, pe de altă parte, poate deteriora ireversibil unele fibre.  

Puteți călca prosoapele din bumbac, dar evitați să călcați prosoapele din frotir, deoarece acest lucru le va aplatiza și le va rupe fibrele. Acest lucru ar reduce capacitatea de absorbție a materialului. 

 

Parfum chiar și în dulap

Depozitați prosoapele într-o zonă uscată și ventilată pentru a preveni apariția mucegaiului și a mirosurilor nedorite. Pentru a vă păstra prosoapele mirosind bine, puteți agăța în dulap sau în garderobă un odorizant card parfumat Puella, care este conceput pentru a păstra mirosul cât mai mult timp posibil. Astfel, prosoapele vor fi parfumate mult timp după ce au fost spălate. 

În acest articol, v-am arătat tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca prosoapele să miroasă proaspăt și parfumat mult timp. Ați constatat că este vorba despre combinația mai multor factori: alegerea și dozarea corectă a detergentului adecvat, uscarea corespunzătoare, depozitarea, curățarea mașinii de spălat și aerisirea băii. Alegând un parfum de rufe Puella de calitate, vă veți îmbogăți nu numai prosoapele, ci și casa cu un miros frumos și luxos. Înapoi la cumpărături